Sejrs stimen blev afbrudt for
Danmarks Mestrene.

Børge Holm og Jørn Mørup måtte "nøjes" med 2. plads i årets 5. DM afdeling. Guldet var dog sikret inden DM-afdelingen ved Sorø.

Børge Holm og Jørn Mørup fik sejrs stimen afbrudt, da det ved årets 5. DM afdeling "kun" blev til en 2. plads, DM-guldet var dog sikret allerede inden DM-løbet ved Sorø.

Selv om de forsvarende Danmarks Mestre i bilorientering fra Thy Motor Sport og Struer & Omegns Motor Sport, Børge Holm og Jørn Mørup, allerede inden sommerferien havde sikret sig et nyt Dansk Mesterskab, var nordvestjyderne til start ved årets 5. af i alt 6 afdelinger om DM i bilorientering.

Danmarks Mesterskabet i bilorientering afvikles over 6 afdelinger, hvor af de 4 bedste resultater tæller med. Da Børge Holm og Jørn Mørup havde vundet de 4 første afdelinger inden lørdagens 5. DM afdeling ved Sorø kunne resultatet i princippet være ligegyldig.

"Der skal dog ikke herske nogen tvivl om, at vi kører efter at vinde, hver gang vi er med" fortæller chauffør Børge Holm. "Vi blev spurgt hvorfor vi kører hele vejen fra Thisted til Sorø, for at være med, når nu DM-guldet er sikret. Men vi har selv været arrangører af mesterskabsløb, og ved hvor stort et arbejde, der er forbundet med at tilrettelægge ruterne, derfor bakker vi op om arrangørerne ved at stille op til dette løb også" understreger Børge Holm.

Selv om Holm og Mørup gik efter sejren, blev det ikke til endnu en sejr. Nordvestjyderne havde nok skruet tempoet lidt for meget op, så koncentrationen svigtede hele 5 gange i løbet af den 90 km lange rute. Hver fejl bliver belønnet med 25 strafminutter, og da Danmarks Mestrene fra 2020, nordsjællandske Leon Spiegelhauer og Jan Johansen kun lavede 4 fejl på ruten hjalp det ikke nok, at jyderne var 17 minutter hurtigere gennem ruten end sjællænderne.

Spiegelhauer og Johansen sluttede 8 strafpoint foran Thisted / Struer mandskabet. Der var også Struer på løbets 3. plads. Struer mandskabet Morten Jäger og Bent Mikkelsen sluttede nemlig på løbets 3. plads og bevarede dermed fortsat en chance for DM-medaljer. Ikast mandskabet Harald og Jan Søndergaard er dark horse i medaljekampen, Ikast brødrene har nemlig kun gennemført 3 afdelinger og kan med en topplacering i sidste afdeling til november køre sig ind i medaljerækken.

Næste store opgave for de lokale kørere bliver når årets 3. og 4. afdeling om Nordisk Mesterskab køres i Finland i den 8. og 9. september. 10 danske mandskaber deltager ved den lejlighed. Da de 2 første afdelinger blev afviklet i Danmark var det med sejr til Børge Holm og Jørn Mørup i begge afdelinger efterfulgt af de forsvarende Nordiske Mestre Ikast brødrene Harald og Jan Søndergaard. Struers Morten Jäger og Bent Mikkelsen er traditionelt rigtig godt kørende i Finland så de er også i favoritfeltet ved de kommende løb.